Meld u aan om klant te worden
Vul uw gegevens in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Fysio & Manuele Therapie
Specialisten in beweging

Spier- en gewrichtsklachten

Hebt u spier- of gewrichtsklachten? Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen bij het bestrijden van problemen op het gebied van de spieren en gewrichten. Klachten aan de schouders, heupen, nek of juist de lagere delen van de rug worden met een doelgerichte therapie bestreden. Ook voor een behandeling van een hernia kunt u bij ons terecht. Wist u dat hoofdpijnklachten, duizelingen, oorsuizen en zelfs voetklachten hun oorsprong vaak vinden in de spieren of gewrichten? Fysio – en manuele therapieën kunnen zodoende effectief zijn in het verhelpen van uw klachten.

Revalidatie na operatie

Om na een operatie weer goed te kunnen functioneren, is het soms nodig te revalideren met behulp van manuele- of fysiotherapie. Na een operatie kan de spiersterkte verminderd zijn en manuele- en fysiotherapie helpen u bij de revalidatie en het herstel van de spieren. Ook de gewrichtsfuncties kunnen als gevolg van een ingreep verslechterd zijn en ook voor het verbeteren en herstellen van het functioneren van de gewrichten zijn zowel fysio- als manuele therapie effectieve methoden. Het terugbrengen van de kracht en mobiliteit in uw spieren en gewrichten maakt dat u weer zelfstandiger kunt functioneren na een operatie.

Revalidatie na trauma

Na het doormaken van een trauma zijn fysio- en manuele therapieën effectief om het re-integratieproces voor arbeid te verbeteren. Als u na een burn-out of langdurige ziekte geen deel uit hebt kunnen maken van de arbeidsmarkt dan kan haptonomie u hulp bieden bij herintreding. Met onze gerichte therapie herstellen we het vertrouwen en wordt een volwaardig functioneren weer mogelijk. De behandeling bestaat uit intervisie, coachen en aanleren van technieken, met het lichaam als uitgangspunt.

Sport Blessure

Fysio- en manuele therapie zijn effectieve methoden om sporters te begeleiden het beste uit hun lichaam te halen. Door middel van fysio-en manuele therapie kunt u uw sportprestaties verbeteren. Zo kan het herstel bevorderd worden door een gerichte behandeling na uw sportieve inspanning en helpt het opstellen van een sportplan u uw prestaties te verbeteren. Wanneer het door een blessure niet langer mogelijk is de gewenste sportieve doelen te bereiken, kunnen fysio- en manuele therapie u helpen weer te sporten en op uw oude niveau te komen. Fysiotherapie Parklaan biedt gepaste begeleiding bij specifieke sporten, zoals schaatsen, werpsporten en golf. De therapeuten voorzien in een op maat gemaakt plan om uw prestaties te verbeteren.

Meer dan 40jaar ervaring

Fysiotherapie Parklaan heeft enorm veel ervaring opgedaan in de afgelopen decennia. Wij denken dat opleiding, ervaring en passie voor het vak de ideale combinatie is voor de beste behandeling. De praktijk werkt intensief samen met huisartsen om tot een gerichte en effectieve behandeling van uw klachten te kunnen komen. Zo vragen wij uw huisarts indien nodig om een verdergaand onderzoek bij klachtbestrijding.

Door verwijzing van uw Huisarts?

Verzekerd? Wij zijn aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen in Nederland tegenwoordig is een door verwijzing niet meer nodig. Raadpleeg uw verzekering of u gedekt bent voor Fysio- & Manuele therapie. U kunt met of zonder een doorverwijzing van uw huisarts bij ons terecht. Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Fysio Parklaan
Met meer dan 40jaar ervaring zijn wij Specialisten in beweging

Joost Koop

Fysiotherapie

Joost Koop is fysiotherapeut en heeft als specialisme Haptonomie. Joost is docent op het HBO en is derhalve zeer goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de fysiotherapie. Een uitgebreid deskundig onderzoek en een haalbaar plan van aanpak, is de basis voor elke behandeling. Wij stemmen een behandelplan af op uw persoonlijke behoefte, met de keuze van de juiste middelen. Fysiotherapie Parklaan werkt uitsluitend met een individuele behandeling, omdat wij daarin geloven. Onze enthousiaste steun en inzet helpen u uw doelen daadwerkelijk te bereiken. Met meer dan 30 jaar ervaring en onze voortdurende verdieping en bijscholing in het vak kunt u vertrouwen op een moderne en verantwoorde handelwijze.

  • Linkedin

Bertram Berkhof

Manuele Therapie

Bertram Berkhof fysiotherapeut, manueel therapeut en stagedocent met vele jaren ervaring. Manuele therapie parklaan is het antwoord op een vastgelopen bewegingsapparaat. Door een moderne, snelle en efficiënte behandeling zorgen wij ervoor dat het gevoel van uw lichamelijk welzijn weer terug komt. Met manuele therapie zijn positieve resultaten bij langer bestaande klachten vaak snel te realiseren. Alle behandelingen zijn individueel en op uw persoonlijke wensen afgestemd. Indien nodig overleggen wij met medische specialisten voor eventueel aanvullend onderzoek.

  • Linkedin

Praktijk Parklaan

Parklaan nummer 1A

Fysiotherapie Parklaan is gevestigd op de Parklaan in het centrum van haarlem. Onze centraal gelegen unieke locatie is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer of te voet. Naast de nabij gelegen parkeerplaatsen kunt u ook met de fiets ons bezoeken of gebruik maken van de invalide parkeerplaats voor de deur. Onze praktijk is tevens goed bereikbaar voor mensen die slechter te been zijn.

Wij zijn van Maandag tot en met Vrijdag geopend van 07:00 uur s’ochtends tot 21:00 s’avonds. Voor vragen kunt u ons tijdens openingstijden bereiken op 023-5310164

Veel gestelde vragen

Klachten die behandeld worden met Fysiotherapie
Klachten die voor Fysiotherapie in aanmerking komen; Spier- en gewrichtsklachten, revalidatie na operatie, revalidatie na trauma, klachten van het zenuwstelsel, klachten aan het vaatstelsel en het hart.
Welke klachten zijn geschikt voor Manuele therapie?
Bij Fysio Parklaan bieden wij Fysio- & Manuele Therapie; Klachten die voor behandeling met manuele therapie in aanmerking komen zijn; rug en nekklachten, schouder specifieke klachten, hoofdpijn en /of duizeligheid, uitstralende pijn in schouder, arm of hand, uitstralende pijn in bekken, bil, been en voet, RSI / CANS klachten, sport gerelateerde klachten, diagnostiek, second opinion.
Op welke tijden kan ik een afspraak maken?
Wij zijn geopend van Maandag tot en met Vrijdag van 07:00 uur tot 21:00 s’avonds. Mocht u erg slecht te been zijn of de wens hebben om op een afwijkend moment behandeld te worden dan kunt u contact met ons opnemen.
Hoelang duurt een behandeling?
Een gemiddelde sessie duurt tussen de 20 en 30 minuten.
Is een behandeling thuis mogelijk?
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk op de Parklaan te komen, dan kunnen wij u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u gehandicapt of slecht ter been bent. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen en in de meeste gevallen is een behandeling in de praktijk beter uit te voeren.
Wordt mijn behandeling vergoed door mijn verzekering?
Raadpleeg van te voren of uw behandeling vergoed wordt door uw verzekeraar zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Wat onze klanten over ons zeggen.

  • Professionele behandeling, vriendelijk, gezellige praktijk en behulpzaam. Tevreden klant

  • Dit is een professionele en rustige therapeut. Prima effect van de behandeling. Goede uitleg, goed luisterend oor. Als de klacht is opgelost, stopt hij keurig met de behandeling en gaat dus niet onnodig door. Tevreden klant

  • Al een aantal fysiotherapeuten gezien, maar geen van allen zorgde voor zo een effectieve behandeling als Dhr Berkhof. Bij deze fysio heb ik het gevoel dat ik echt in goede handen ben. luistert goed naar de klacht en gelijk doelgericht te werk. Tevreden klant

  • Jaren van klachten in mijn onderrug, na een paar sessies verholpen. Dit is inmiddels 3 jaar geleden en nooit meer last gehad. Tevreden klant

Wanneer naar de Fysiotherapeut?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ofwel het gehele houdings- en bewegingsapparaat. U kunt dus naar de fysiotherapeut voor klachten opgedaan tijdens het werk, gekregen door een ongeluk of ziekte, een sportblessure, een verkeerde beweging of omdat het lichaam ouder wordt. Tegenwoordig wordt de fysiotherapeut ook steeds meer ingezet bij de preventieve gezondheidszorg. Dus ook met vragen over preventie of voor voorlichting kunt u bij hem terecht.

Werkwijze

Om klachten te behandelen gaat de fysiotherapeut samen met u resultaatgericht aan het werk. Hij stelt een behandelplan op wat afgestemd wordt op uw lichamelijke situatie, mogelijkheden en wensen. Vaak bestaat dit behandelplan uit adviezen en oefeningen, waarmee hij zorgt dat u weer beter kunt bewegen. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van manuele technieken als massage van de spieren en mobiliseren van de gewrichten.

Informatie
Meer informatie over Fysio Parklaan

Vergoeding

Behandeling

De meeste behandelingen fysiotherapie worden door de verzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor de specifieke vergoeding in uw aanvullend pakket kunt u kijken op de website www.defysiotherapeut.com.  Wij hebben met alle verzekeraars een contract.

De  behandelingen die via de aanvullende verzekering worden betaald hebben geen invloed op uw  eigen risico.

Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt tot maximaal 18 behandelingen. Indien daarna nog behandeling nodig is wordt dit vergoed via de aanvullende verzekering.

Voor mensen met bepaalde chronische aandoeningen wordt behandeling vergoed uit de basisverzekering vanaf de 21e behandeling. ( De eerste 20 behandelingen worden hier uit de aanvullende verzekering vergoed).

Indien u niet voor fysiotherapie verzekerd bent, of meer behandelingen nodig heeft gelden de particuliere tarieven. Neem contact met ons op over de tarieven.

Afspraak annuleren

Fysio parklaan

Indien u een afspraak wilt afzeggen dient u dit minstens 24 uur van te voren te doen. Anders wordt de afspraak bij u in rekening gebracht. U kunt zich telefonisch, via email of bij onze praktijk afmelden. In het weekend kunt u ook e-mailen of de voicemail inspreken.

Kwaliteitsindicatoren fysiotherapie
De fysiothererapeut doet mee aan het landelijk ingevoerde project Kwaliteitsindicatoren voor Eerstelijns Fysiotherapeuten. Dit houdt in dat de praktijk op kwaliteit wordt vergeleken met andere praktijken. Meer informatie op www.defysiotherapeut.com

Kwaliteitsregisters
Fysio en Manuele therapie is lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en alle therapeuten staan in het Centraal Kwaliteit Register (CKR).

De Fysiotherapeut

Expert in houding en beweging

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Met zijn kennis en kunde helpt de fysiotherapeut u bij het voorkómen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten aan –zoals het in medische termen heet- het bewegingsapparaat. U krijgt altijd zorg op maat. Passend bij uw persoonlijke situatie en gericht op het doel dat u wilt bereiken. Elk jaar gaan ruim drie miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Mensen van alle leeftijden met verschillende leefstijlen en allerlei soorten klachten. Dit kunnen blessures, RSI-klachten of pijnklachten zijn, bijvoorbeeld in de armen, benen, schouders en rug, veroorzaakt door sporten, werk, hobby’s, of door het ouder worden. De oorzaak kan overbelasting of een verkeerde houding zijn. Hiervoor krijgt u van de fysiotherapeut zowel een goede behandeling als advies. De fysiotherapeut behandelt ook mensen die vanwege een (chronische) aandoening onder medische begeleiding beweegzorg nodig hebben. Dat is belangrijk voor uw gezondheid èn om mobiel te blijven. Maar u kunt ook naar de fysiotherapeut voor revalidatie na een operatie of ongeval. Of voorafgaand aan een operatie om uw conditie te verbeteren en daardoor sneller te herstellen. Fysiotherapie zorgt ervoor dat u sneller herstelt en zo optimaal mogelijk kan (blijven) bewegen.

Wij zijn geregistreerd bij
Fysiotherapie Parklaan is geregistreerd bij de volgende instanties.